URL slovarja za hitro iskanje z bližnjičnimi tipkami

0
Babelfish je objavil/a 11 februar 2017

Pozdravljeni,

iSlovar je med prevajanjem zelo uporabno orodje, pa me zanima, kakšen je tail v urlju slovarja po iskanju izraza - rad bi nastavil bližnjico do iSlovarja v IntelliWebSearch, ampak je url skrit.

Potrebujem Start in Finish, npr. za Termanio je start http://www.termania.net/iskanje?query=, finish pa npr. &SearchIn=All

Je to sploh mogoče?

Je kje kakšna možnost, da bi si potegnili urejene slovarske izraze v katerem koli formatu in jih nato uporabljali kot termbase v prevajalskih orodjih? Microsoft to ponuja, ampak tam so prevodi očitno slabše kakovosti kot v islovarju.

Prijazen pozdrav! Tomi

0
eftomi je objavil/a 21 februar 2017

Pozdravljeni, opravičujem se za pozen odgovor zaradi drugih obveznosti (vseh nas ...). Islovar tega (zaenkrat) ne omogoča, razlogov je več, bistveni razlog pa so različne stopnje "obdelanosti" sestavkov, kar je predstavljeno z značkami (urejeno, str. pregledano, itd.). Če informacije o tem (in kaj značke pomenijo) bralec nima pred seboj, bi vsebino sestavka lahko napačno interpretiral, sploh če bi tisti, ki delajo reference zunaj, napravili te reference obsežnejše.

Lep pozdrav, Tomaž

0
Babelfish je objavil/a 22 februar 2017

Pozdravljeni Tomaž,

hvala lepa za odgovor! Saj pri tem gre le za moj oseben način uporabe - značke pa poznam že na pamet :)

Je "long tail" skrit ali ga res sploh ni? Če ga ni, potem takšne uporabe res ne omogoča.

0
eftomi je objavil/a 22 februar 2017

Živjo, ga sploh ni ... ("this is by design" ...)

0
Babelfish je objavil/a 23 februar 2017

Hvala! Bomo pa še naprej ročno, upam pa da kdaj bo ta možnost :)